fbpx
×

Как коронавирус кара бизнесите да се дигитализират

Тъмни витрини, затворени врати и празни зали: много от нашите клиенти са засегнати от икономическите последици, които пандемията от коронавирус причинява. Затова ние трябва да действаме бързо и да им помогнем да трансформират и адаптират бизнеса си, за да спасят него и работните места на служителите си. Първата компания, с която работим в тези условия, е Red Devil Catering.

Кои са Red Devil?

Red Devil Catering има над 20-годишна история като една от най-големите кетъринг компании в България. През годините те са посрещали хиляди гости, сред които световни лидери, кралски особи и водещи фигури в икономиката, политиката, спорта и шоубизнеса от цял свят. През 2018 година Red Devil бяха избрани да обслужват официалните събития по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Изправени сме пред задачата да спасим бизнеса на една реномирана компания с богато портфолио и доказано качествена услуга, която осигурява препитание на десетки служители.

Какво направихме дотук?

• Запознахме се със ситуацията, в която е попаднал клиентът. Като една от най-големите кетъринг компании в България, те бяха едни от първите, усетили предстоящата криза. Всички събития, които е трябвало да обслужват в последния месец, са били отменени. Актуални поръчки няма, нито хоризонт за такива. Компанията и десетките ѝ служители са изправени пред пълен колапс;

• Обсъдихме с тях възможностите за реорганизация на бизнеса. Предложихме да изградим дигиталната платформа и маркетинг стратегия за създаването и популяризирането на Red Devil Delivery – доставки на храни по домовете;

• Изготвихме уебсайт, който да е оптимален за бързо и удобно поръчване;

• Формулирахме основното послание, което да комуникираме пред обществеността – че целта на компанията не е да генерира огромни печалби, а да спаси бизнеса и работните си места.

Какво е особено в настоящата ситуация?

• Трябва да се действа изключително бързо. Всеки изминал ден създава все по-големи предизвикателства за клиента ни. Затова активирахме целия си ресурс, в това число и външните ни партньори, за да реализираме пълния пакет услуги максимално бързо;

• За една седмица уебсайтът на клиента беше онлайн, успяхме да изградим бранд и да създадем криейтив – банери и видео, с които да представим продуктите и услугата.

• Поставихме акцент и на копирайтинга, за да запознаем потенциалните клиенти на компанията с нейната успешна история и да комуникираме корпоративната социална отговорност. Тя е застъпена в ценообразуването на Red Devil Delivery и решението им да доставят не само готови храни, но и хранителни продукти до домовете, за да съдействат за овладяване на кризата;

• В готовност сме да стартираме кампания през всички водещи канали (Google Ads, Facebook, Instagram, Newsletter, etc.), за да достигнем до най-широк кръг от хора.

Искате да трансформирате бизнеса си, за да отговаря той на условията и нужните на пазара в ситуацията на извънредно положение? Свържете се с нас за безплатна консултация.

А ако Ви се хапва нещо вкусно, разгледайте сайта на Red Devil Delivery.

Планираме да продължим да ви разказваме за кампаниите, които реализираме в настоящата ситуация. Надеждата ни е, че по този начин ще помогнем на читателите ни да спасят своя бизнес и работните си места.

Проекти

Нов Проект

Buzz Sneaker Station

Buzz Sneaker Station е sportswear магазин, с присъвствие в онлайн и офлайн пространствата. Рекламирахме във фейсбук с оптимизация на ROAS, което даде невероятни резултати.

Какво постигнахме за тях?
В рамките на 2 седмици, удвоихме поставения таргет за продажби.
ROAS Total – 34.6
Conversion Rate – 4,03%
Cost per Purchase – 2.17€

Още проекти

Искате да работим по вашия проект?

Експертна Консултация