fbpx
×

5 Недоизползвани Възможности в Google и Microsoft Ads

 

 

В постоянно развиващия се свят на дигиталния маркетинг, Google и Microsoft ads остават на върха. Въпреки това, дори опитни маркетолози могат да пренебрегнат някои функции, които могат значително да подобрят ефективността на кампаниите. Тази статия се фокусира върху пет такива недоизползвани възможности.

 

1. Използване на Audience Insights за Прецизно Таргетинг

Един от най-мощните, но недоизползвани аспекти на Google и Microsoft ads е дълбокият анализ на аудиторията. Тези платформи предоставят обширни данни, които могат да помогнат на рекламодателите да уточнят своите стратегии за таргетиране.

  • Google Реклами: Предлага подробни демографски и поведенчески данни, както и интереси на аудиториите. Използването на тези анализи позволява по-точно таргетиране, водещо до по-високи нива на ангажираност.
  • Microsoft Реклами: Предлагат уникални опции за таргетиране на аудиторията, включително интеграция на данни от LinkedIn профили. Това е особено полезно за B2B маркетолози, които искат да таргетират професионалисти въз основа на тяхната индустрия, компания или позиция/функция.

 

2. Използване на Ad Extensions за Подобряване на Видимостта

Рекламните разширения (ad extensions) са критичен, но често пренебрегван компонент. Те предоставят допълнителна информация и насърчават потребителското взаимодействие, често без допълнителни разходи.

  • Google Реклами: Предлага редица разширения като известия, снипети и разширения за местоположение (location extensions). Тези разширения подобряват видимостта на рекламите и предоставят на потребителите повече причини да кликнат.
  • Microsoft Реклами: Предлага уникални разширения като Action Extensions, които добавят персонализиран бутон за action към вашите реклами, което води до по-високи стойности на конверсията.

 

3. Използване на Automated Bidding за По-добра Ефективност

Стратегиите за automated bidding могат да спестят време и да оптимизират ефективността на рекламата. Макар много маркетолози да се колебаят да го използват, тези алгоритми са проектирани да максимизират възвращаемостта на инвестицията.

  • Google Реклами: Предлага стратегии като Target CPA (цена за придобиване) и Enhanced CPC (цена-за-клик), които автоматично коригират bid-овете, за да получат колкото се може повече конверсии.
  • Microsoft Реклами: Предлага автоматизирани стратегии за предлагане на Maximize Clicks и Target ROAS (Възвращаемост на Рекламните Разходи), които са адаптирани към специфични цели на кампанията.

 

4. Използване на Видео Реклами (Video Ads) за По-Голямо Ангажиране

Видео рекламите са високо ангажиращи, но са недоизползвани в PPC кампаниите. И двете платформи предлагат солидни възможности за видео реклама.

  • Google Реклами: Използва огромната аудитория на YouTube, позволявайки на рекламодателите да използват видео реклами за по-широк достъп и ангажираност.
  • Microsoft Реклами: Въпреки че не е толкова обширна като YouTube на Google, предлага възможности за видео рекламиране чрез Microsoft Audience Network, достигайки до различна база потребители.

 

5. Интегриране на Ремаркетинг за Подобрени Стойности на Конверсия

Ремаркетингът е мощен инструмент за достигане до потребители, които вече са взаимодействали с вашата марка. Въпреки това, неговият пълен потенциал често не се използва напълно.

  • Google Реклами: Предлага обширни инструменти за ремаркетинг. Като сегментират аудиторията въз основа на нивото на тяхното взаимодействие, рекламодателите могат да адаптират съобщенията си по-ефективно.
  • Microsoft Реклами: Предоставя възможности за ремаркетинг, които могат да бъдат интегрирани с LinkedIn, позволявайки по-целенасочено общуване въз основа на професионалния бекграунд.

Заключение

Въпреки че Google и Microsoft Ads са широко използвани в дигиталния маркетинг, много от техните функции остават недоизползвани или недооценени. Като проследите горе посочените пет възможности, като маркетолози ще можете да откриете нови възможности за подобряване на своите PPC кампании, за постигане на по-добро ангажиране и по-висока възвращаемост на инвестицията. Приемането на тези инструменти не само ще ви отличи от конкурентите, но също така ще позиционира вашите кампании за по-голям успех в пространството на дигиталната реклама.

Проекти

Нов Проект

Buzz Sneaker Station

Buzz Sneaker Station е sportswear магазин, с присъвствие в онлайн и офлайн пространствата. Рекламирахме във фейсбук с оптимизация на ROAS, което даде невероятни резултати.

Какво постигнахме за тях?
В рамките на 2 седмици, удвоихме поставения таргет за продажби.
ROAS Total – 34.6
Conversion Rate – 4,03%
Cost per Purchase – 2.17€

Още проекти

Искате да работим по вашия проект?

Експертна Консултация